ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Θράκης σάς καλωσορίζει στην πόλη, όπου η
Ευρώπη συναντά την Ασία και εσείς ένα μαγευτικό προορισμό.

αλεξανδρουπολη μουσεια- Ξενοδοχείο Lighthouse Αλεξανδρούπολη

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο της Αλεξανδρούπολης το οποίο βρίσκεται απέναντι απο τη δημοτική πλαζ, η έκθεση του περιλαμβάνει αρχαιολογικά ευρήματα απο την περιοχή του Έβρου που χρονολογούνται από τα προϊστορικά έως τα ρωμαϊκά χρόνια. Μέσα από τα λίθινα αυτά ευρήματα που χρονολογούνται από τον 6ο αι. π.Χ. έως τον 4ο αι. π.Χ και προέρχονται από τη περιοχή της Προποντίδας, ξετυλίγονται η ιστορία και οι μνήμες των Ελλήνων που ζούσαν στην Αν. Θράκη.

αλεξανδρουπολη λιμανι- Ξενοδοχείο Lighthouse Αλεξανδρούπολη

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΨΑΡΟΧΩΡΙ ΜΑΚΡΗΣ

Ένας ακόμα προορισμός που προτείνουμε είναι το παραδοσιακό ψαροχώρι της Μάκρης. Περιτριγυρισμένο από αιωνόβια ελαιόδεντρα το χωριό συναντά τις πιο όμορφες παραλίες οι οποίες έχουν βραβευτεί με γαλάζια σημαία. Πιείτε τον καφέ σας ή απολαύστε το γεύμα σας στα τοπικά καταστήματα και ταβέρνες που σφύζουν από επισκέπτες. Επίσης στη Μάκρη θα βρείτε τη σπηλιά του μυθικού Κύκλωπα, ένα σημείο ακόμα που αξίζει να εξερευνήσετε. Καθημερινά δρομολόγια και με αστικό λεωφορείο ανά μισή ώρα.

αλεξανδρουπολη αξιοθεατα- Ξενοδοχείο Lighthouse Αλεξανδρούπολη

Η ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΜΕΣΗΒΡΙΑΣ

Σε κοντινή απόσταση από το χωριό της Μάκρης βρίσκεται η αρχαία πόλη της Μεσηβρίας τα ερείπια της οποίας δεσπόζουν μέχρι σήμερα. Ο χώρος χρησιμοποιείται για διάφορες εκδηλώσεις και συναυλίες οι οποίες σε συνδυασμό με το μεγαλοπρεπές περιβάλλον συνθέτουν μοναδικά γεγονότα. Η αρχαία ζώνη ανασκάπτεται συστηματικά από το 1966 και αποτελεί έναν οργανωμένο, φυλασσόμενο και επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, κατάλληλο και για άτομα με αναπηρία. Λειτουργεί καθημερινά  08:00-15:00.

δραστηριοτητες στην αλεξανδρουπολη - Ξενοδοχείο Lighthouse Αλεξανδρούπολη

ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΔΑΔΙΑΣ

To Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς είναι μια από τις σημαντικότερες προστατευόμενες περιοχές σε εθνικό, ευρωπαϊκό & διεθνές επίπεδο. Είναι μία από τις πρώτες περιοχές στην Ελλάδα που τέθηκαν σε καθεστώς προστασίας, καθώς εδώ συμβιώνουν & ευδοκιμούν συγκεντρωμένα πολλά είδη της χλωρίδας & της πανίδας της Βαλκανικής χερσονήσου, της Ευρώπης & της Ασίας. Στο Εθνικό Πάρκο συναντώνται τρία από τα τέσσερα είδη γύπα της Ευρώπης, ενώ φιλοξενεί τη μοναδική αποικία Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΣΜΟΣΩΤΗΡΑ

Στη Φέρες, δίπλα στη γέφυρα που διασχίζει τα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, βρίσκεται η εκκλησία της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, σημαντική τόσο εκκλησιαστικά όσο και αρχιτεκτονικά. Το θρησκευτικό συγκρότημα και το μοναστήρι στο οποίο ήταν μέρος, χτίστηκαν στα μέσα του 12ου αιώνα και είναι από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής.

TOP